Kodėl bakalėjos į maisto dykumas mėtymas nepadės sumažinti nutukimą.

parašė , 2012-09-26 10:56

Rajonai, prieštaringai pavadinti ‘maistas, palieka’, kur nėra beveik jokios prieigos prie sveikų maistų, buvo sukelti tyrimu dėl nutukimo epidemijos, kuri paveikia daug pirmų pasaulinių šalių. Maisto dykumos yra miesto zona, kur bakalėjos krautuvės ir prekybos centrai buvo išstumti esantis priežastis vienintelių maistų, noriai pasiekiamų, turi būti turėti nuo greito maisto restoranų.

Buvo manyta, kad nutukimas buvo vietinis šituose rajonuose todėl, kad jie daugiausia įvyko blogesniuose rajonuose: Vargingi žmonės be prieigos kreditai prie priemonės paruošti jų savas dietas nustato lygybę su surogatinio maisto pervartojimu. Tuo metu, kai prie bakalėjos ne prieigos turėjimas tikrai reiškia, kad žmonės turės užsakyti greitą maistą daugiau, atrodo, trūkumas prieigos prie rinkų nėra pirminė priežastis buvimo per sunkus

Kad paaiškėtų, žmonės, kurie tikrai turi prieigą pirmas kreditas nemokamai prie naujos mėsos, vaisiaus ir daržovių yra tiek daug dalis svorio problemos kaip tie, kas neturi beveik jokios prieigos prie tokių sudedamųjų dalių. Studijavimas, kuris stebėjo tūkstančių dalyvių 15 metų surado, kad temos nesimaitino geriau tik todėl, kad buvo geresnio maisto, pasiekiamo jiems, sprendimo faktoriai buvo pajamos ir greito maisto tinkamumas.

Būtų gražu manyti, kad žmonės maitinsis geriau ir praras svorį, jei tiktai jie turėtų bakalėją netoli, kur jie galėjo pasiekti, jų nauji gamina, kad virtų jų savus išlygintus valgius, bet įrodymas siūlo kitą istoriją. Tai nėra trūkumas prieigos prie gero maisto, kuris pakelia plotį juosmens, bet lengvumą prieigos prie blogų maistų. Būtų gražu taip pat manyti, kad rinkų drąsinimas atidaryti rajonuose, kur nutukimas yra problema nueitų kažkoks kelias į svarstomos problemos sprendimą, bet tai atrodo greičiau ne.

Studijavimas buvo vestas Barry Popkin, vadovo Maisto Perėjimo Programoje, įkurtoje reklamos paslaugos internete Šiaurės Karolinos universitete. Tai pastebi, kad nepaisant visa kita, bakalėja yra prigrūsta prastos sveikatos pasirinkimų taip pat kaip naudos. Taip pat, šviežias maistas, apsipirkdama sąskaita nuolatos atvyks į daugiau kainoje negu keli mėsainiai ir kepsniai, todėl atrodo brangiau nupirkti parduotuvės indaujos maistus negu paruoštas nueiti apdirbtas maistas. Popkin sako: "Tai kelia rimtą svarstomą problemą to, kaip mes gauname žmones maitintis sveikas."

Popkin studijavimas stebėjo Afrikos amerikiečių ir baltų suaugusių nuo Birmingemo Alabama, Čikaga, Mineapolis, ir Oklendas, Kalifornija nuo 1985 ir rezultatai buvo publikuoti šiais metais. Apžvalga apima duomenis kaip dalyvio dieta ir atstumas, jie gyveno ar nuo naujo, gamina ar nuo greitas maistas. Tačiau, apžvalga neturi informacijos apie aukštį, svorį ar BMI. Tai sugebėjo patvirtinti kitos apžvalgos rezultatus, kad artimumas greitam maistui buvo aiškiai lydinti aplinkybė su didesniu greito maisto vartojimu, ypač tarp mažų pajamų vyrų.

Deja, nebuvo manyta, kad priešingybė buvo atvejis, t.y., tas būdamas artimiausias su sveikomis maisto atsargomis reiškė, kad vartotojai padarė tą pasirinkimą. Popkin pasakė, kad jo studijavimas surado, daug kaip kiti, kad įžanga prekybos centro į anksčiau maisto paliktas rajonas žymiai nedidino valgymo šviežių vaisių ir daržovių tarp baisiai šalin. Ir Škotijos, ir Niujorko tyrinėjime nesurado jokio atpažįstamo poveikio tarp prekybos centro vietos ir žmonių naujų maistų vartojimo.

Politikos reformuotojai pastūmė, kad pakeistų nesugretinamumą tarp skaičiaus greito maisto restoranų ir bakalėjos pastaraisiais metais, Taip, tuo metu, kai teisinga kad, jei yra daugiau prekybos centrų ir mažiau greito maisto vietų, ten yra padarinys, tiesiog didindamas maisto rinkų skaičių savarankiškai, nenunešdamas greito maisto sujungimo vietos, tai pastebimai negerins sveikatos apsaugos.

Rašyti komentarą