Virtuvės baldai

parašė , 2012-04-03 22:18

Nustatyta, kad kiekvieną dieną maistą gaminanti šeimininkė kasmet virtuvėje nužingsniuoja per tris milijonus žingsnių. Bet kasdienę kelionę galima sutrumpinti, jei atsižvelgsite į specialistų rekomendacijas, kaip virtuvės baldai aplinką gali padaryti funkcionalia ir ergonomiška.

Kurdami virtuvės baldus stengiamės, kad virtuvės baldai būtų ne tik estetiški, bet ir funkcionalūs. Virtuvėje bus patogi maisto gaminimo sritis, jei pasirinksite pagal specialų jums projektą gaminamus virtuvinius baldus, ne tik atitinkančius ir efektyviai išpildančius ribotą erdvę, tačiau ir atitinkančius konkrečius jūsų poreikius.

Baldai virtuvei bus ergonomiški, jeigu išvengsite dažniausiai pasitaikančių baldų planavimo problemų:

1. Virtuviniai baldai, kurių didelis stalo paviršiaus aukštis. Jeigų netinkamai nustatomas virtuvės baldų stalviršio aukštis, aukštaūgiui teks lenktis prie darbastalio, o žemiems – aukštai kelti rankas, todėl stovėdami nepriimtinai susilenkę ar įtempę raumenis greitai pavargsta, sulėtėja gaminimo procesas ir nelieka maisto gaminimo teikiamo malonumo.
2. Virtuvės baldai, kuriuose nėra pakankamai erdvės virtuvinei įrangai. Virtuvės baldai sudaryti iš stalčių ir spintelių. Viruvėje esantys baldai turi turėti tiek stalčių ir spintelių, tiek, kad pravėrus baldų dureles daiktai nekristų iš lentynų.
3. Virtuviniai baldai su sudėtingai pasiekiamomis kampo spintelėmis. Jei kaskart prireikus puodo tenka iš toli esančios kampinės spintelės ištraukti visus daiktus, norint jį pasiekti, maistą gaminsite kur kas ilgiau, ir šis procesas jus nuvargins.
4. Virtuvės baldai be pašvietimo. Jei po pakabintomis virtuvės spintelėmis nėra apšvietimo, lieka neapšviesta darbo zona. Tamsa darbo zonoje, kurioje gaminamas maistas, priverčia telkti dėmesį, regėjimą, tad natūralu, kad greitai pasijuntate pavargę ir susierzinę. Baldai virtuvėje privalo turėti apšvietimą.
5. Standartiniai virtuvės baldai. Virtuvėje dažniausiai dirba vienas asmuo, todėl baldai turi būti pritaikyti to žmogaus aukščiui, pomėgiams.
6. Netinkamai sustatyti virtuvės baldai. Svarbiausi virtuvės centrai: plautuvė, kaitlentė, šaldytuvas turi sudaryti trikampį.
7. Netinkamas virtuvės baldų suskirstymas į zonas. Skiriamos 5 virtuvės baldų sritys:
• maisto produktų saugojimo zona. Šioje zonoje laikomos einamiausios maisto atsargos;
• indų laikymo zona. Virtuvės baldų dalis (stalčiai, spintelės), kurioje laikomi indai;
• valymo priemonių saugojimo vieta. Šioje baldų dalyje saugomi įvairūs plovikliai ir valikliai;
• Įrankių laikymo zona. Baldai privalo turėti pakankamai stalčių, kad būtų įmanoma sutalpinti visus dažniausiai naudojamus įrankius.
• maisto gamybos zona. Virtuviniai baldai bus praktiški tik tada, kai bus skiriama pakankamai erdvės maisto ruošimui.

Virtuvės baldai turi būti planuojami ir gaminami savo srities profesionalų, tuomet Jūsų virtuvės baldai bus patogūs, gražūs ir praktiški.

Rašyti komentarą